peeling chimicPeeling chimic -una dintre procedurile de „reintinerire” a fetei care, pe masura ce trece timpul, devine tot mai populara. Motivul este usor de inteles: in comparatie cu altele, metoda este relativ simpla si cu efecte imediat vizibile.

Peeling chimic-reprezinta o tehnica medicala de exfoliere a pielii, care consta in aplicarea pe tegument a unor substante chimice corozive.

Scopul acestei proceduri este de a distruge si indeparta, intr-o maniera controlata si sub supravegherea specialistilor, partile degradate ale tegumentului, pentru a permite accelerarea procesului de regenerare al pielii. Substantele chimice folosite fac parte din categoria celor exfoliante. De asemenea, substantele chimice folosite in cadrul procedurii difera intre ele in functie de profunzimea efectiva a actiunii, precum si in functie de natura chimica a solutiei pe care o au la baza.

Peelingul se poate efectua pe toata fata sau pe o anumita portiune a ei si consta in indepartarea unui strat de piele, dand la iveala unul nou.

Indicatiile terapeutice:

  • reintinerirea tenurilor fotoimbatranite,
  • tratament anti-rid,
  • tratamentul acneei,
  • cicatrici post-acnee,
  • seboree,
  • terapia pigmentarilor cutanate.

Cărui tip de ten este recomandat?

Nu există o indicaţie specifică în funcţie de tenul tratat ci mai degrabă de natura problemelor tratate şi aici intervin cele trei categorii de peeling: superficial, mediu, profund. În funcţie de gravitatea afecţiunii tratate sau de profunzimea ridurilor şi ţinând cont de vârstă se optează pentru una dintre cele trei proceduri.

Nu este recomandat peeling-ul chimic în caz de: alergii specifice la substanţele chimice folosite, alergii specifice la anestezic, deoarece peelingul profund se realizează sub anestezie, insuficienţă renală/hepatică, boli sistemice decompensate, sarcină.

Peeling chimic oferit de Dermalift Medical Spa