Tratament pentru intinerirea pielii de pe maini

De cele mai multe ori, acordam mare atentie ingrijirii tenului si folosim nenumarate produse pentru hidratarea pielii si diminuarea ridurilor, insa si mainile sunt afectate cu timpul, din cauza factorilor externi care duc la imbatranirea prematura a pielii din aceasta zona. Se spune ca mainile sunt cartea de vizita a oricarei femei, motiv pentru care iti dezvaluim un secret cu ajutorul caruia le poti mentine tinere si frumoase.

De ce apar pete maronii pe maini?
Petele maronii apar pe maini odata cu trecerea timpului si ca urmare a expunerii mainilor la diversi factori externi, precum razele ultraviolete. Expunerea la razele UV stimuleaza productia de melanina in straturile superioare ale pielii. De obicei, acest lucru duce la bronzarea pielii, insa exista cazuri in care se produc acumulari de melanina, cauzand aparitia petelor.

TRATAMENT PENTRU MAINI

Ce cauzeaza imbatranirea premature a pielii de pe maini?
Pe langa expunerea indelungata la soare, imbatranirea prematura a pielii de pe maini are loc si atunci cand exista o predispozitie genetica – daca parintii se confrunta cu aceasta problema, exista un risc mai mare de a te pigmenta cu usurinta la nivelul mainilor.
Pe de alta parte, anumite medicamente cresc sensibilitatea pielii la lumina, ceea ce inseamna ca te expui unui risc mai mare de a te pigmenta.

Asadar, daca urmezi un tratament este indicat sa discuti cu medicul tau pentru a te asigura ca medicamentele pe care le iei nu cresc sensibilitatea pielii.
Totodata, o persoana care are pielea mai deschisa la culoare are risc mai mare de a se confrunta cu pete maronii, din cauza ca pielea produce mai multa melanina.

Pentru a preveni aparitia petelor maronii la nivelul mainilor, expunerea la soare trebuie facuta cu masura si se recomanda aplicarea de creme cu SPF. In cazul in care deja au aparut semne de imbatranire la nivelul mainilor, poti apela la un tratament eficient – mezoterapia Filorga.

Cum putem combate imbatranirea prematura a mainilor?
Mezoterapie. Prin intermediul mezoterapiei are loc o hidratare in profunzime a pielii si se combat semnele imbatranirii. Se recomanda 3 sedinte de mezoterapie, spatiate la interval de o saptamana. Dupa tratament, se poate folosi diferite creme  care calmeaza si hraneste pielea, datorita substantelor pe care le contine – acid hialuronic, vitamina B3, uree si NCTF.

Sursa: www.likeus.ro